Dunia Praktikal

Bermula tarikh 26/1/2016 bermulalah kehidupan ku sebagai seorang intern di salah sebuah organisasi kerajaaan iaitu RTM di Angkasapuri. Perasaan memang berkobar-kobar sebelum hari tersebut tiba. Fuh alhamdullilah semuanya berjalan dengan lancar. Dan hari ini aku dan rakan iaitu bihah, zaf, syafiq dan ardian telah masuk hari keempat. Aku di tempatkan di department wisma radio di unit nasional fm kata kauuuu. kahkah, bersama bihah dan zaf. Kawan aku yang lagi dua org tu di tempatkan di department wisma berita. Acah-acah pemberita lettuw. kahkah. Alhamdullilah setakat ni, staff-2 di nasional fm memang sporting lah. 
Tapi perasaan segan + malu memang still ada. Al maklumlah baru empat hari, kahkah.

Aku praktikal di sini hanya 8minggu sahaja iaitu 18/3/2016. Bila staff di sini tanya, "berapa bulan dik kat sini" then kami 8minggu je. lah kejap je rupanyaa. hihi. Lupa nak habaq mai, aku dan rakan2 ku dah tengok dah di konto bagaimana dj2 kat sini on air. Kami ada juga belajar serba sedikit seperti record suara, edit lagu, jinggle dan sebagainya lah. Bila tengok. macam best hee. Sampai di sini sahaja lah aku cerita, nanti ada masa akan ku update lagi hokeyyy. byebye gaisss



hehe saje je nak payung logo tu. okbyeeeee


-Story mory dah habis:)-

No comments:

Post a Comment